Op dinsdag 17 december zongen wij in De Ark in Zeist.

 

 

Op vrijdag 13 december zongen wij in de Lutherse kerk in Woerden.

De Lutherse Kerk in Woerden is een schuilkerk van de oudste lutherse gemeente van Nederland. De eerste voorganger van deze kerk was Johannes Pistorius, beter bekend als Jan de Bakker. Deze schuilkerk werd in 1646 in gebruik genomen.

 


 

Op donderdag 12 december zongen wij in Antoniushof in Montfoort tijdens het Kerst aanschuifdiner georganiseerd door Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten (SWOM).

 

 

 

 

Op zondag 24 november zongen wij in tuincentrum 't Vaarderhoogt in Soest.

De jaarlijkse Kerstmarkt waar we weer met plezier optraden.

De kledingcommissie controleert !

2019 Soest kledingcie

 

 

 

Op vrijdag 22 november zongen wij op de Country & Christmas Fair bij kasteel Haarzuilens.

Zoals altijd een sfeervolle omgeving waar ook dit jaar veel bezoekers kwamen. Onze kledingcommissie had succes met de 'lampjesformule'.

 

 

Dinsdag 9 juli hadden we de laatste repetitieavond van ons koor en traditiegetrouw doen we daarna iets informatiefs en gezelligs.

Voor de afsluiting van het zangseizoen 2018-2019 werden we op dinsdag 16 juli om 19:30 uur verwacht bij Molen De Valk in Montfoort. Het bewolkte weer van eerder op de dag had gelukkig plaatsgemaakt voor een prachtige avondzon. We werden ontvangen door Mieke en Aafke met koffie of thee met molenkoek, die door Mieke vers was gebakken. Door het voor ons doen wat ongebruikelijk aanvangstijdstip van de activiteit, haalde niet iedereen het welkomswoord van Mieke. Onze voorzitter Vera maakte van de gelegenheid gebruik niet alleen een mogelijk derde (of vierde?) kerstconcert aan te kondigen, maar refereerde ook aan enkele leden, die helaas hebben besloten volgend seizoen niet langer bij ons te blijven zingen om uiteenlopende redenen. Fijn dat ze er vanavond bij zijn en we afscheid van hen kunnen nemen.

Na een inleiding door de molenaar was het tijd voor een rondleiding door de molen in twee verschillende groepen. Gelukkig waren er twee molenaars aanwezig om ons op enthousiaste wijze te vertellen over de molen en het molenaarsvak. Zo weten we nu het verschil tussen meel en bloem (en dat pannenkoekenmeel dus geen meel is), dat Sint Victor de beschermheilige van de molens en molenaars is, en dat veel woorden en uitdrukkingen uit het molenaarsvak komen, zoals “zwichten” en “alle zeilen bijzetten”. Na de klimpartijen over de steile trappetjes was het tijd voor iets fris of een glaasje wijn, waarbij Mieke nog op passende wijze voor een lekker hapje had gezorgd: enkele in kleine stukjes gesneden pizza’s, uiteraard gemaakt van meel gemalen in deze molen. Onder het genot van dit hapje en drankje werd er nog wat nagepraat totdat tegen 22:00 uur iedereen weer huiswaarts keerde. Het was een zeer geslaagde avond! Bedankt Mieke en Aafke voor de organisatie!

Klik op de foto hieronder voor de impressie van die avond (gemaakt door Laura).

2019 Afsluiting 16

 

 

 

2019 Logo Struinen in de Tuinen 

 

Op zondag 7 juli traden we op in Linschoten als onderdeel van Struinen in de Tuinen.

Struinen in de Tuinen is een tuinenfestival dat plaatsvindt in acht steden. Het gazon is het podium, de tuinstoelen de tribune. Elk optreden duurt 30 minuten en door de speciale looproutes kan je als bezoeker meerdere optredens bijwonen om te genieten van lokale livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers en andersoortige podiumdieren.
Op 7 juli werd er in Woerden, Kamerik en Linschoten enthousiast gespeeld, gezongen, gedanst en gestruind door de tuinen. Ludiek zong in de tuin van van de familie Kautz in Linschoten die het uitstekend hadden verzorgd !.

 

Klik op de foto voor een vergroting en om in eigen tempo te bladeren.


Op zaterdag 25 mei 2019 namen we voor het derde achtereenvolgende jaar deel aan het Fulco's Vocaal Festival In IJsselstein.
Ook dit jaar waren het weer, de locaties en de sfeer in IJsselstein weer prima.
Caroline (onze dirigent) heeft van te voren hard met ons gewerkt aan het instuderen van de nieuwe nummers: Mr. Sandmann, Sound of Silence en de Ramses medley die maar liefst 13 minuten duurt.
Wat ging dit alles goed en wat hebben we fijn en goed gezongen!
Behalve dat we zelf heel trots en blij waren, kregen veel complimenten uit het publiek: "Jullie worden ieder jaar beter", "Ik kreeg kippenvel van jullie optreden", "Wat een mooie nummers zongen jullie" en "Wat waren jullie goed verstaanbaar!".
Petje af voor Caroline die dit resultaat met ons behaalde, petje af voor de inzet van alle leden die ook thuis veel geoefend hebben en petje af voor de kledingcommissie die heeft gezorgd dat we er piekfijn uitzagen.
Met dank aan Herman (webmaster) die er voor zorgde dat de foto's hieronder een mooie blijvende herinneringen zijn aan dit Fulco's Festival-feestje!

Klik op de foto voor een vergroting en om in eigen tempo te bladeren.

 

 

Eveneens op zaterdag 25 mei was het Book Store Day, ook in IJsselstein.
Peter Brusse (wie kent hem niet) gaf een lezing in de lokale boekhandel.

2019 Fulco 06