Caroline Vermeulen is nu bijna twee jaar onze dirigent. Zij stelt zich graag zelf voor.

Foto Caroline Vermeulen 2016

 

 

 

 

 

 

 

"Ik heb aan het conservatorium van Hilversum schoolmuziek gestudeerd, met als bijvakken zang en dwarsfluit. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in koordirectie, met inmiddels jarenlange ervaring en sinds 2016 bij Ludiek. Ook heb ik bij Stichting Balk de cursus koorregie gevolgd.

 
Zingen is voor mij een verhaal vertellen. Ik zoek daarom altijd naar de manier hoe een lied aan kracht wint, het verhaal optimaal overkomt. Daar gebruik ik naast de zang ook regie bij. Deze is ondersteunend aan ‘het verhaal’. Lukt dit, dan raak je je publiek. En daar gaat het om.
Lukt dit Ludiek? Jazeker! Zowel in het a-capellawerk als in de begeleide stukken door onze pianist krijgt elk lied een steeds krachtiger verhaal. En dat is fantastisch om te zien en te horen."
 
 
 
 
Michiel van Laarhoven is m.i.v. oktober 2020 onze nieuwe pianist die ons regelmatig gaat begeleiden op repetities en optredens.
 
 
Michiel van Laarhoven
 

Michiel van Laarhoven studeerde koordirectie bij Wilko Brouwers aan de Meerjarige Dirigentenopleiding te Utrecht. Tijdens en voor deze opleiding was hij bij verschillende koren en ensembles al vaak te zien als pianist. Na zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Michel de Kort, Louis Buskens en Fokko Oldenhuis.

Daarnaast deed hij voor verschillende opera- en operetteverenigingen de koorinstudering van talloze werken waaronder Die Fledermaus, The Mikado en Die Lustige Witwe. Ook dirigeerde hij onder meer Die Zauberflöte (Mozart), Dido and Aenea's (Purcell), Carmina Burana (Orff), L'elisir d'amore (Donizetti) en Haydn's Schöpfung in een een geënsceneerde versie. Michiel staat momenteel met veel plezier voor muziektheatervereniging Poly Hymnia te Zeist.