Caroline Vermeulen is nu ruim zes jaar onze dirigent. Zij stelt zich graag zelf voor.

Foto Caroline Vermeulen 2016

 

 

 

 

 

 

 

"Ik heb aan het conservatorium van Hilversum schoolmuziek gestudeerd, met als bijvakken zang en dwarsfluit. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in koordirectie, met inmiddels jarenlange ervaring en sinds 2016 bij Ludiek. Ook heb ik bij Stichting Balk de cursus koorregie gevolgd.

 
Zingen is voor mij een verhaal vertellen. Ik zoek daarom altijd naar de manier hoe een lied aan kracht wint, het verhaal optimaal overkomt. Daar gebruik ik naast de zang ook regie bij. Deze is ondersteunend aan ‘het verhaal’. Lukt dit, dan raak je je publiek. En daar gaat het om.
Lukt dit Ludiek? Jazeker! Zowel in het a-capellawerk als in de begeleide stukken door onze pianist krijgt elk lied een steeds krachtiger verhaal. En dat is fantastisch om te zien en te horen."
 
 
 
 
Sjoerd Brouwer is onze pianist die ons regelmatig begeleidt op repetities en optredens.
Sjoerd PUUR 181

Vanaf mijn achtste had ik ruim tien jaar pianoles van Bep van Merwijk. Daarna ben ik altijd blijven spelen en begon ik koren en zangers te begeleiden. Op dit moment ben ik de vaste pianist van Benno Berlin (Duitstalig), José van Waveren (Frans repertoire), Babette Verhoef (Franstalig en jazz) en vele anderen. Als koorrepetitor ben ik verbonden aan het Klein Operakoor in Utrecht, het Schinkelkoor en het Amsterdams Gouwe Ouwe Koor, beide in Amsterdam. Al ruim tien jaar ben ik muzikaal leider van Zanggroep Puur! Voor diverse zangers en koren arrangeer en componeer ik muziek en vertaal ik songteksten naar het Nederlands. In Amsterdam begeleid ik met enige regelmaat het Vocalistenpodium in Salon Jeltje.